Analiza dupa etapa a doua a circuitului

Se apropie a treia etapa a “BJJ Belt League”, pe 8 martie 2014, organizata de Clubul Sportiv Vipguard Tecuci, prin Presedintele Luis Turcu. Dupa etapa Bucuresti, “Cupa Romaniei la BJJ 2013″, clasamentul general a suferit din nou modificari.

La o prima analiza se poate observa ca Daos domina in acest an competitia Incepatorilor, cu o echipa foarte puternica. Desi in categoria “Open -76, Incepatori”, a ocupat doar locul 3, Ciprian Iancu (Daos) si-a adjudecat categoria de greutate si s-a detasat la 8 puncte de urmaritorul sau, colegul de echipa Gheorghe Negru. Disputa dintre cei doi se anunta foarte interesanta, avand in vedere ca Negru vine motivat dupa excelentul rezultat de la Europeanul de BJJ: Campion European la Master! Pe locul 3, la doar un punct in spatele lui Negru, se afla sportivul Absoluto BJJ, Ovidiu Serdean.

Lupta pentru centura categoriei “Open +76, Incepatori”, se anunta deja ultra-disputata, mai ales acum cand dupa etapa a 2-a s-a produs o schimbare la varful clasamentului. Claudiu Bordei (Daos), probabil cea mai valoroasa centura alba din Romania, a castigat atat propria categorie de greutate, cat si Open-ul +76, trecand pe locul 1 al clasamentului. Mircea Stanculescu (Absoluto), a cazut pe locul al doilea, in special datorita faptului ca nu a reusit sa prinda podiumul la Open. Diferenta dintre ei, de doar 5 puncte, poate fi recuperata, ceea ce face etapele urmatoare cu atat mai interesante. Ultimul loc al podiumului este ocupat de un al sportiv al clubului Daos, Sorin Deca, la 3 puncte in urma lui Stanculescu.

Categoriile “Avansati” sunt dominate in totalitate de sportivii Absoluto. Open-ul “mic” este cel mai disputat dintre toate, batalia pentru primul loc fiind acerba. Dinu Bucalet si Mihai Handrea (ambii Absoluto) ocupa ambii locul 1, la egalitate, 21 de puncte. In spatele lor se afla, la doar un punct, Sebastian Solomon (Absoluto).

“Open-ul +76, Avansati”, este condus de cel mai titrat sportiv roman in grappling, Camil Moldoveanu (Absoluto). La doar doua puncte in spatele sau se afla detinatorul centurii de campion Belt League 2013, Horatiu Balint (Absoluto). Al treilea loc este ocupat tot de un sportiv Absoluto, veteranul Rinu Trasca Staicu Adonis, cu 33 de puncte.

Imagine din timpul Cupei Romaniei la BJJ 2013:

1455048_795433587139356_1876024435_n