Format Competitional

Campionatul se desfasoara de-a lungul unui sezon competitional: de la inceputul lunii septembrie pana la finalul lunii august a anului urmator si cuprinde 3 etape.

Copii:

Ierarhia valorica a sportivilor participanti se stabileste prin cumularea punctelor obtinute pe toata durata desfasurarii competitiei. Sportivul care, dupa disputarea tuturor etapelor prevazute in program, a obtinut cel mai mare numar de puncte in categoria sa de varsta/greutate este clasat pe primul loc in categoria sa de varsta/greutate si declarat Campion Belt League al respectivei categorii de varsta/greutate. In functie de numarul total de puncte acumulate, dupa disputarea tuturor etapelor prevazute in program, vor fi decisi Campionii Generali Belt League, detinatori de centura : -8ani , -11ani, -14ani, -18ani, atat Fete cat si Baieti. Sportivii au dreptul sa participe la una sau mai multe etape si au obligatia de a isi mentine categoria valorica pe intreg parcursul sezonului pentru a fi luati in considerare in clasament.

Sistemul de atribuire a punctelor este urmatorul:

Participare etapa: 10 puncte

Locul 1: 5 puncte
Locul 2: 4 puncte
Locul 3: 3 puncte

Campion Belt League pe categorie de varsta/categorie de greutate:

Criterii in caz de egalitate in clasamentul pe categorii (se va lua in considerare primul criteriu, doar in caz de egalitate se va trece la urmatorul criteriu):

1. Varsta in ani (ex. sportivul mai tanar va fi castigatorul categoriei; in cazul aceleiasi varste in ani, nu se va lua in calcul diferenta de luni sau zile, ci se vor aplica criterille urmatoare)
2. Greutatea (ex. sportivul mai usor va fi castigatorul categoriei)
3. Tragere la sorti

Campion Belt League general, castigator de centura

Criterii in caz de egalitate in clasamentul general (se va lua in considerare primul criteriu, doar in caz de egalitate se va trece la urmatorul criteriu):

1. Numar de meciuri disputate (ex. sportivul cu un numar mai mare de meciuri disputate pe parcursul celor 3 etape va fi castigatorul centurii)
2. Numar de finalizari (ex. sportivul cu un numar mai mare de finalizari reusite pe parcursul celor 3 etape va fi castigatorul centurii)

3. Numar de puncte obtinute (ca si departajare suplimentara)

Adulti

Ierarhia valorica a sportivilor participanti se stabileste prin cumularea punctelor obtinute pe toata durata desfasurarii competitiei. Punctele acumulate in categoria Open nu vor conta in clasamentele categoriilor de greutate, ci doar in clasamentul Open (cel care va stabili castigatorii centurilor). Sportivul care, dupa disputarea tuturor etapelor prevazute in program, a obtinut cel mai mare numar de puncte (cumulat categorie si Open) este clasat pe primul loc intr-una dintre cele patru categorii Open (vezi REGULAMENT). Dupa acelasi criteriu, dar fara a include punctele obtinute in categoria Open, vor fi decisi campionii pe fiecare dintre cele 22 de categorii (valorice si de greutate). Sportivii au dreptul sa participe la una sau mai multe etape si au obligatia de a isi mentine categoria valorica si de greutate pe intreg parcursul sezonului pentru a fi luati in considerare in clasament.

Sistemul de atribuire a punctelor este urmatorul:

Participare la etapa: 10 puncte

Locul 1 intr-una dintre categoriile Open: 6 puncte

Locul 2 intr-una dintre categoriile Open sau Locul 1 intr-una dintre categorii (exceptand Open): 5 puncte

Locul 3 intr-una dintre categoriile Open sau Locul 2 intr-una dintre categorii (exceptand Open): 4 puncte

Locul 3 intr-una dintre categorii (exceptand Open): 3 puncte

(Ex. Sportivul X se plaseaza in Etapa 1 pe locul 1 in categoria de greutate -88,3 kg si pe locul 3 in categoria Open +76 kg. Puncte obtinute: 5 pentru categoria sa + 4 pentru categoria Open + 10 participarea la competiti  = 19)

Participarea intr-o categorie in care sportivul este singur, ii va aduce doar punctele de participare, fara puncte de clasament.

Daca doi sau mai multi sportivi acumuleaza acelasi numar de puncte dupa ce au disputat toate etapele programate, clasamentul se va stabili pe baza aplicarii, in ordine, a urmatoarelor criterii:

1. Categoria de greutate mai mica

2. Numarul de victorii in intalnirile directe

3. Tragere la sorti

Un sportiv inscris de un club intr-o editie a Belt League nu poate lupta pentru un alt club in editia respectiva